Vaniljglass med glögg, ädelost och pepparkaka

Njut av en julig dessert som kombinerar klassiska smaker på ett överraskande sätt. Den krämiga vaniljglassen möter den värmande kryddigheten från glögg, den fylliga smaken från ädelost och den krispiga konsistensen från krossade pepparkakor.

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
SIA Glass

Vaniljglass med glögg, ädelost och pepparkaka.jpg

Du behöver:

För 4 personer

1 flaska vinglögg 75 cl
2 dl socker
1 förpackning Vanilj 0,5 liter
4 msk ädelost (gärna Kvibille Gräddädel)
4 pepparkakor

 

Glass som används:

Gör så här

  1. Häll upp i glöggen i en kastrull tillsammans med sockret och låt småputtra tills glöggen reducerats och blivit sirapsliknande i konsistensen. Låt svalna.
  2. Häll lite av den reducerade glöggen i ett glas, lägg på en kula glass och slå på lite till glögg på glasskulan.
  3. Smula ädelost och pepparkaka ovanpå.
  4. Servera och njut!