Valnötsglass med drottningkräm

Drottningkräm är en klassiker som väcker barndomsminnen till liv. Serveras med valnötsglass för gott crunch.

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Stefan Holmström

Valnötsglass med drottningkräm

Ingredienser:

För 4 personer

1 paket Finaste Valnöt 
2,5 dl vatten
1 dl vitt vin
0,5 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 msk potatismjöl
5 dl blandade bär; hallon, blåbär, jordgubbar och björnbär

Glass som används:

Gör så här

  1. Blanda vatten, vin, muscovadosocker, strösocker och vanilj.
  2. Låt koka tills det smakar fylligt och red av till en lätt krämkonsistens. Låt svalna.
  3. Ta fram de frysta bären (dela jordgubbarna om de är stora) och rör ned dem i krämen. Bären tinar i krämen på ca 10 min.
  4. Skopa upp glassen och servera med krämen.

Tips! Vinet kan bytas ut mot 1 msk vitvinsvinäger.

Mer recept