Pistageglass i croissant med salt kolasås

Fyll en croissant med glass och du har världens godaste efterrätt! Den smöriga och fluffiga croissanten ger en perfekt krispig kontrast till den lena och krämiga pistageglassen.

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Matbyrån

Pistageglass i croissant med salt kolasås

Ingredienser:

För 2 personer

1 paket Finaste Pistage
2 st croissant 
1 sl strösocker
25 g smör
1 dl vispgrädde
flingsalt
3 msk pistagenötter (rostade) 

Glass som används:

Gör så här

  1. Häll sockret i en kastrull med tjock botten. Smält sockret, rör inte om förrän det börjat smälta och fortsätt tills det är en ljust brun och smält karamell. Akta så det inte bränns.
  2. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i små bitar och grädden under konstant omrörning, sätt tillbaka på plattan på låg värme. Sockret kommer att stelna till nu men fortsätt koka såsen under konstant omrörning till sockret löst upp igen. Detta kan ta en stund.
  3. När såsen kokat ytterligare ca 5 minuter tillsätt flingsalt och låt svalna lite.
  4. Hacka pistagenötterna.
  5. Dela croissanterna på mitten och toppa underdelen med 2 kulor Finaste Pistage, kolasås och hackade pistagenötter.

Mer recept