När du bakar Pavlova är det viktigt med rena bunkar (gärna glas eller stål) och tålamod för att få en fin och styv maräng.
- Separera äggvitorna från äggulorna och lägg vitorna i en bunke. Vispa på ganska låg fart i en bakmaskin till äggvitan blivit styv. Detta kan ta cirka 10 minuter.
- När äggvitan är styv fortsätt vispa på ganska låg fart och tillsätt lite av sockret åt gången (ca 2 msk) och vispa 30 sek innan du tillsätter mer. När allt socker är tillsatt vispa ytterligare 15-20 minuter till sockerkristallerna löst upp.
- Blanda potatismjöl och vitvinsvinäger i en liten bunke och sätt ugnen på 150 C. När sockret löst upp (testa gnugga marängen mellan fingrarna) tillsätt potatismjölsblandningen och vispa ytterligare i 30 sek. Nu är marängen klar.
- Dra en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 20 cm/diameter, skopa marängen på pappret i en hög och forma först en cylinder som du sedan drar upp kanterna på.
- Sätt Pavlovan i mitten av ugnen och sänk till 110 C. Baka i 90 minuter (viktigt att inte öppna ugnen under tiden).
- När det gått 90 minuter, stäng av ugnen och låt Pavlovan stå kvar i den avstängda ugnen minst 2h på eftervärme.
- Toppa Pavlovan med vispad grädde, Vår finaste Lemoncurd och röda bär. Voilà!