Mjuk pepparkaka med vaniljglass och lingon

Saftig mjuk pepparkaka toppad med len vaniljglass och syrliga lingon. Perfekt som adventsfika!

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
SIA Glass

mjuk-pepparkaka-1000x500.jpg

Du behöver:

För ca 8 personer

Mjuk pepparkaka
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk mald ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
1,5 dl fet filmjölk eller gräddfil 
1,5 dl lingonsylt

1 burk Vaniljglass 1,5 liter
lingon (att toppa med)

Glass som används:

Gör så här

  1. Smörj en brödform.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Smält smöret och ställ det åt sidan.
  4. Blanda ihop mjöl, bikarbonat, kanel, ingefära och kardemumma i en bunke.
  5. Vispa ägg och socker vitt och poröst, ca 2-3 minuter.
  6. Rör ner de torra ingredienserna i ägg och socker. Blanda sedan fil, lingon och det smälta smöret för sig och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i en smord form. Grädda i ugn ca 35-40 minuter. Låt svalna.
  8. Skär kakan i bitar och toppa med 2 kulor vaniljglass och lingon.