Blåbärssviss med blåbärsglass, vispad grädde och rosmarinmaränger

En klassisk marängsviss baserad på blåbärsglass. Här tar vi inspiration från skogens smaker och härliga aromer. En blåbärssviss med blåbärsglass, bär, grädde och rosmarinmaränger.

Betygsätt receptet

Dela receptet

Skriv ut

Skapat av
Mattias Larsson

Blåbärssviss med blåbärsglass, vispad grädde och rosmarinmaränger.jpg

Du behöver:

För 4 personer

Rårörda blåbär (görs med fördel dagen före) 
120g blåbär
0,5 dl strösocker
Rosmarinmaränger 
äggvitan från 2 medelstora ägg
1 droppe ättika
1,5 dl strösocker
1 msk finhackad rosmarin
Montering
1,5 dl vispgrädde
1 förpackningar Blåbärsglass 0,5 liter
0,5 dl dulce de leche

Glass som används:

Gör så här

  1. Rör samman blåbär och strösocker. Rör om med jämna mellanrum tills sockret löst sig.
  2. Värm ugnen till 100 C.
  3. Lägg äggvitan och ättikan i en glasskål eller en rostfri bunke. Vispa med elvisp ett par minuter tills den är skummig. Tillsätt sedan sockret vartefter tills marängen är fast.
  4. Blanda ner rosmarinen och bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Ugnsbaka marängen tills marängen stelnat.
  6. Vispa grädden lätt och lägg ihop blåbärssvissen.