Sia-Glass-Ruby-Choklad&Bär-7_mindre.jpg

Bjud in till glassprovning

Är du sugen på att lära dig mer om glass och testa nya sorter? Då är en provsmakning perfekt! Så bjud in familj och vänner, vässa smaklökarna och upptäck en lite glassigare värld.

Ladda ner vårt glassprotokoll och gör en egen glassprovning

Ladda ner vårt glassprotokoll och gör en egen glassprovning

Vad är viktigt när man provar glass?

  • Temperaturen bör inte vara för kall. Ca -15°C är optimalt eller låt glassen stå framme i rumstemperatur i ca 15 min innan provningen.
  • Blanda inte olika smaker på samma tallrik
  • Använd gärna en ”renare” mellan glassarna som t ex ett syrligt äpple
  • Glass är så mycket mer än smak, tänk även på utseende och känslan i munnen

Tips på provningar!

Gör en provning och låt alla gissa smakerna, testa årets nyheter eller kör en provning med enbart Vaniljglass. Vi lovar att det kommer bli en och annan aha-upplevelse.

Till vårt glassprotokoll >>